individuele oefentherapie

Sportrevalidatie

Sportkinesitherapie, sportrevalidatie, individuele oefentherapie

Wanneer u een blessure heeft opgelopen na het sporten is vaak aangewezen om revalidatie te gaan volgen om zo snel mogelijk weer speelklaar te geraken. Deze blessures bevatten onder andere spierscheuren, ligamentaire letels, breuk, enkel omgeslagen, kneuzingen, post operatieve revalidatie na een blessure… Door eerst manueel behandeld te worden om het herstel te bevorderen worden er nadien oefeningen gegeven om zo goed en zo snel mogelijk terug de sport te hervatten en met minder risico op herval.

Oefentherapie bij chronische pijn

In de eerste sessies wordt er theoretische uitleg gegeven over pijn. Hoe ontstaat pijn, waardoor wordt het beïnvloed , maar vooral hoe kan de patiënt omgaan met zijn pijn. We werken aan stressmanagement, eventuele slaapproblemen en gaan oefentherapie en graded activity hieraan koppelen. Pijneducatie is een actieve behandelvorm, die inbreng van de patiënt vraagt.

Oefenruimte Therapy 4U, kinepraktijk Geel

Rug- en nekscholing

Rug- en nekscholing, individuele oefentherapie

Onze kinesitherapeuten trainen u zodat de belastbaarheid van rug en nek toeneemt. De oorzaak van de klachten wordt aangepakt. We besteden veel aandacht aan de juiste buk- en tiltechnieken, juiste zit- en slaaphouding.  Deze training is aan te raden voor alle rug en nek patiënten zowel curatief als preventief.

Medische trainingstherapie MTT

Deze training heeft als doel de belastbaarheid van spier- en gewrichtsstelsel structureel te verbeteren en belemmeringen te herstellen en te vermijden. Het is een onderdeel van de manuele therapie. De therapeut bepaalt nauwkeurig welke oefeningen de patiënt uitvoert, de dosering en het aantal herhalingen.

Medische trainingstherapie MTT, individuele oefentherapie

Core stability

Core stability, individuele oefentherapie

Alle spieren en gewrichten beïnvloeden elkaar. Dit heet de kinetische keten. Hierbij spelen de spieren rondom je romp een belangrijke rol. Deze zorgen ervoor dat de krachten die op je onderlichaam komen  goed kunnen opgevangen worden door je bovenlichaam, en andersom. De spieren rond je middelpunt (core) van je lichaam zorgen op deze manier voor stabiliteit (stability). Deze training is van belang voor sporters maar ook voor elk van ons en helpt latere problemen voorkomen.

Houdingscorrectie

Houding is tegenwoordig zeer belangrijk geworden. Door de vele zittende beroepen zijn rug- en nekklachten aan een opmars bezig. Vaak is dit een probleem van een foute houding aan te nemen en valt hier zelf iets aan te doen. Mede door houdingscorrectieve oefeningen en rugscholing kunt u rug- en nekklachten beperken.

Houdingscorrectie, individuele oefentherapie

Preventie

We willen graag inzetten op preventie omdat we geloven in” beter voorkomen dan genezen”, hoe groter je belastbaarheid wordt, hoe minder kans op letsel of problemen.

  • Sport- en blessure preventie

  • Valpreventie (bij ouderen)

  • Coördinatie training

Hydrotherapie

Hydrotherapie, individuele oefentherapie

Hydrotherapie (ook wel balneotherapie genoemd) is het therapeutisch gebruik van water ter voorkoming en behandeling van een ziekte. De opwaartse druk van het water zorgt ervoor dat de patiënt maar  10% van zijn gewicht hoeft te dragen wanneer hij zich in het water begeeft. De inspanning die geleverd wordt door de patiënt wordt hierdoor gereduceerd waardoor oefeningen langer worden volgehouden, wat spierversterking en de conditie dan weer ten goede komt.

Hydrotherapie, individuele oefentherapie
Logo Therapy 4U wit
Seppendijk 39   |   2440 Geel
014 59 13 01